søndag, august 14, 2005

Å være ærlig...

Da var tredje året på arena ferdig, mest sannsynlig var det også mitt siste. Første året bestemte jeg meg for å følge Jesus og bli lik Ham. Andre året tok jeg i mot Jesus som min frelser. Dette året....skulle jeg bare ha det gøy? Dette året vil jeg også sette meg et år etter arena som er: Å VÆRE ÆRLIG OG EKTE, SLIK AT JESUS SKINNER GJENNOM MEG!

Akkurat nå føles dette nokså umulig! Jeg vet så godt teorien i det, det er en så fin tanke...men Gud må gjøre noe megastort i meg for at jeg skal klare det! Men jeg vil, for kanskje er det løsningen på mitt største problem for tiden...den irriterende fordømmelsen min!!

Leste et sted at fordømmelse overfor andre mennesker, kom når en selv ikke hadde klart å tilgi seg selv for sine egne synder. For hvis en synker ned og innrømmer at en selv trenger tilgivelse for syndene sine, klarer en også å elske andre, da slipper selvopptattheten og bitterheten å ta plassen for kjærligheten. Det er et mørkt vondt stup og ta, men de sier at du vil lande på Jesus, så da er det vel verdt det.

Å for å da begynne med å være litt ærlig, så tenker jeg ofte at jeg er mye bedre enn andre. Hvor nærmere Jesus jeg kommer, hvor mer fordømmer jeg andre kristne for å ikke være like nær Jesus som meg selv. Selv om jeg vet at det er nåde det alt handler om, så sniker alltid de stygge tankene seg inn... Men akkurat nå så jeg en av mine største svakheter, og det er at jeg ikke tør å være ærlig! Så kanskje hvis jeg innrømmer dette, tilgir meg selv for det, prøver å bli ærlig gjennom å bruke tid med Gud slik at Han kan påvirke meg til det bedre, så klarer jeg kanskje å bytte ut fordømmelsen med kjærlighet... Så da har jeg et ¨mål og en plan, og vi er jo ganske flinke til å gjennomføre dem, ikke sant Tine? :D

Reiser forresten til Mandal på Hald Internasjonale senter (en slags bibelskole) på onsdag. Du er velkommen i avskjedsfest på mandag kl 1900 hos meg! Reiser sener til Brasil for å jobbe i laget i 6 måneder i regi av skolen.

4 kommentarer:

Audy sa...

Du e så utruligt goe, Eg e så glae i deg. komme t å savna deg så veldigt masse. ane kje kor møye ennå. men me får holda kontakten øve mobil, blog å mail.

jwui7hcjf59njrv sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
funky_uncle sa...

Ja, ærlighet er fett. Det rimer på kjærlighet. Noen ganger er det som å gå til tannlegen - det gjør vondt og det er en kjip følelse at noen kikker inn i den store, private munnen, men etterpå kan man smile fint. Ooh, her kommer sammenligningene som perler på et svin.

Fett at du trener karate forresten. Hvilken stilart?

Eli sa...

kyokoushinkai..men jeg tar et års pause, fordi jeg nå er på bibelskole i mandal og reiser til brasil 6 måneder.